- 14.50%
- 0,75л
- Іспанія
- Червоне
- Сухе
Список товарів за брендом ТМ "Lalomba"
- 14.50%
- 0,75л
- Іспанія
- Червоне
- Сухе
- 14.50%
- 0,75л
- Іспанія
- У коробці
- Червоне
- Сухе
- 14.50%
- 0,75л
- Іспанія
- У коробці
- Червоне
- Сухе
Лаломба - це новий захоплюючий проект Рамона Більбао одного з найбільших виробників Іспанії з виноробнями в чотирьох регіонах. Це нове підприємство, яке часто асоціюється з великими виробництвами високоякісних, але широко доступних вин є досить нішевим.
БільшеВін зазначає, що в Іспанії величезна різноманітність виноградників. На узбережжі Атлантичного океану є зелена Іспанія. На півдні та сході знаходиться «Середземноморська Іспанія». А ще є суха «гірська Іспанія» із двома плато висотою понад 800 метрів та континентальним кліматом. "Це друга за гористістю країна в Європі після Швейцарії". Ріоха – особливо цікавий (і різноманітний) виноробний регіон із 2000 градусами-днями (GDD) на заході та 2700 GDD на сході. Рамон Більбао має тут 205 гектарів виноградників.
Рамон Більбао використовував безліч інструментів вивчення своїх виноградників. Вони використовують точне виноградарство (літаючі дрони, а також отримання зображень із супутників), у них є метеостанції на всіх виноградниках для моніторингу в реальному часі, вони вивчають ґрунти, а протягом останніх п'яти років вони також досліджують мікробні популяції.
Вони зосереджені трьох терруарах. Перший — Finca Lalinde, Ріоха-Баха, недалеко від річки. Це посадки 1976 року, вони починаються на висоті понад 500 м над рівнем моря. Клімат помірно-атлантичний із континентальним впливом: вітер із Арагона допомагає створити фантастичні санітарні умови. У них тут 5,4 га вин Гарнача та Віура, де виготовляють рожеве вино.
Другий - Вальонта, який знаходиться в 100 км від Ріохі Орієнтал, недалеко від Сьєрра-де-Каталіна. Лози площею 2,8 га вирощуються на висоті 650 м2, що близько до вирощування винограду. На цій ділянці величезна різноманітність мікробного життя: у ґрунті мешкає понад 600 угруповань бактерій і грибів. Ліза описує цю ділянку, засаджену 2000 року кущовими лозами, як «суперсбалансований». Атлантичний вплив Країни Басків робить тут приємним і прохолодним, а головна проблема — весняні заморозки.
Третій - Ладеро в Ріоха Орієнтал. Лози сортів Темпранільо та Гарнача були посаджені на висоті 720 м у 1989 році. Виноградник площею шість гектарів дає дуже низьку врожайність, але чудової якості. Яку роботу вони виконують на виноградниках? Виноградарство є стійким, у ньому віддаються перевагу біологічним методам лікування, таким як статева сплутаність (проти виноградної молі) і триходерма (як обрізка для запобігання захворюванням стовбура). Вони використовували Симоніт і Сірч, щоб допомогти їм з обрізанням, знову ж таки, щоб уникнути хвороб стовбура.
Вони провели багато досліджень з борошнистої та несправжньої борошнистої роси, використовуючи прогнозні моделі, щоб уникнути хімічної обробки, коли в ній немає необхідності. Це призвело до скорочення використання хімікатів на 30%, що для їхньої компанії означає на 10 000 літрів менше хімічних продуктів за один сезон.
Одне цікаве дослідження передбачає використання біофільтрів, які розпорошуються на виноград та листя. До них відносяться водорості (які відфільтровують випромінювання у спектрі 310-340 нм), сечова кислота (270-290 нм) та аскорбінова кислота (<260 нм). Сечова кислота призводить до збільшення вмісту поліфенолів у винограді на 40%, а аскорбінова кислота призводить до збільшення кольору.
Експерименти на виноробні продовжуються.
Зрештою вони зупинили свій вибір на Італії через форму і зупинилися без підкладки. Вони також проробили велику роботу з вибору правильних стволів. Вони використовують французький і угорський дуб, а також віддають перевагу Quercus petrea (бідні ґрунти, дуб з більш складним ароматом) Quercus robus (багатші ґрунти дають дуб з сильнішим ароматичним впливом). Вони використовують бочки різного розміру (225 та 500 літрів), а потім завершують витримку в бетоні.
Одна з вин на цій дегустації стала результатом проведених ними експериментів: Pure Concrete 2017 – це Гарнача. "Це величезна навчальна вправа", - говорить Салдон. Він все ще знаходиться в бетоні, після ферментації та яблучно-молочної суміші в одному резервуарі, а потім перенесений в інший для витримки.
Менше