Напівсухе

Аромат: концентровані червоні фрукти з нотками карамелі та старого дубаСмак: складне, однорідне та інтенсивне вино з нотками карамелі та зрілої деревини, з довгим та гладким післясмаком
Аромат: Яскравий  інтенсивний та пікантний Аромат джему з червоних ягід дикої вишні, ожини, журавлини, слив, темного шоколаду, ванілі та пряними натяками.Смак: Соковитий, насичений, добре збалансований смак з оксамитовими танінами.Післясмак: М'який округлий тривалий пряний післясмак. Гастрономічні поєднання: Рекомендується подавати при t від +16 до + 18 °...
Сорт винограду: Рислінг Аромат:  Теплий, тонкий Аромат вина розкривається тонами дині, груші, лайма, стиглих персиків та ніжними квітковими нюансами Смак: Смак вина - насичений, багатий, складний, округлий, гладкий, фруктовий, стійкий, добре структурований і збалансований, з хрусткою свіжістю і вібруючою кислотністю, тонкою солодкуватістю і мінеральними...
192 ₴
0 1 2 3 4 (1)
Аромат: Аромат середньої інтенсивності з приємними нотками червоних фруктів (вишня, слива) і лісових ягід  Смак:  Смак вина шовковистий, зі збалансованою кислотністю, гармонійний, з відтінками стиглих червоних фруктів і чорних ягід Температура подачі: 14-16 С Гастрономічні поєднання: Вино чудово як компаньйон для пікніка, барбекю, ковбасних виробів,...
192 ₴
0 1 2 3 4 (1)
Аромат: Багатий букет вина рясніє спокусливими Ароматами стиглих яблук, абрикосів, персиків, груш, винограду і цитрусових фруктів Смак:  Вино відрізняється сильною структурою і прекрасно збалансованим, свіжим смаком, що повторює палітру Ароматів. Притаманні напою відтінки стиглих жовтих фруктів переходять в приємний, тривалий післясмак Температура подачі:...
1 196 ₴
0 1 2 3 4 (1)
Сорт винограду:  ВердейоАромат:  Спокусливий чудовий, з нотами сухофруктів, яблук, спецій і апельсина, які доповнюються вкрапленнями лісового горіха і червоного дереваСмак: Насичений, концентрований з пікантною гірчинкою, збалансованою кислотністю і затяжним післясмаком з нотками екзотичних фруктів і пряними обертонамиТемпература подачі: 10-14...
Сорт винограду:  Тінта НеграАромат:  Багатий та елегантний, з нотами сушених фруктів та горіхів, родзинок та цитрусівСмак: Смак легкий з відтінками какао, винограду, яблук, горіхів та довгим сухим післясмакомТемпература подачі: 14-16 СГастрономічні поєднання: Чудово як аперитив та дижестив, це відмінне супроводження різних закусок, є відмінним супроводом...
390 ₴
0 1 2 3 4 (1)
Сорт винограду:  МускатАромат: НіжнийСмак: Цитрусовий, з соковитимим ягідними ноткамиТемпература подачі: 8-10 СГастрономічні поєднання: Аперитив, легкі страви
696 ₴
0 1 2 3 4 (1)
Сорт винограду: РислінгАромат: НіжнийСмак: Цитрусовий, з соковитими ягідними ноткамиТемпература подачі: 8-10 СГастрономічні поєднання: Аперитив, легкі страви
Вино

Вино Madeira Fine Medium Dry 3yo Justinos

Justinos
Я00006243
444 ₴
0 1 2 3 4 (1)
Назва: Madeira Fine MediumDryВиробник: Justion`s Maderia WinesКраїна, регіон: Португалія, о. МадераТип: Кріплене, напівсухеСорт винограду: Місцеві сорти виноградуОбсяг: 0,75 лМіцність: 19%Витримка: 3 рокиКолір: Блідо-жовтийАромат: Насичений, елегантний, цитрусовийСмак: Інтенсивний, освіжаючийчий, солодкийТемпература подачі: 12-14 СГастрономічні поєднання:...
Сорт винограду: Санджовезе, Монтепульчано Аромат: Насичений, ноти ягід і прянощів Смак: Терпкий, з ягідними тонами і нотами спецій Температура подачі: 8-10 С Гастрономічні поєднання: Аперитив, морепродукти, сири, фрукти
108 ₴
0 1 2 3 4 (1)
Сорт винограду: Грілло Аромат: Свіжий, вишуканий, з нотами айви, абрикоса, прянощів і квітів Смак: Солодкий, з нотами зацукрованих екзотичних фруктів Температура подачі: 8-10 С Гастрономічні поєднання: Аперитив, морепродукти, сири, фрукти
144 ₴
0 1 2 3 4 (2)
Сорт винограду: Віура, Совіньон Аромат: Виразний, з нотами фруктів Смак: Гармонійний, тривалий, з приємною кислинкою Температура подачі: 8-9 С Гастрономічні поєднання: Аперитив, салати, фрукти
168 ₴
0 1 2 3 4 (2)
Сорт винограду: Лоурейра, Тражадура, Педерна Аромат: Легкий, фруктовий з нотками квітів та цитрусових Смак: Свіжий з тропічними тонами Температура подачі: 8-10 С Гастрономічні поєднання: Легкі салати, закуски, аперитив
168 ₴
0 1 2 3 4 (3)
Сорт винограду: ЕспадейроАромат: Легкий, неповторний, фруктовий із тонами малиниСмак: Вишуканий, фруктовий, з мінеральних післясмакомТемпература подачі: 8-10 СГастрономічні поєднання: Легкі салати, закуски, аперитив
Показано 1-20 з 48 товарів

Напівсухе вино: баланс солодкості та кислотності

Вступ

Напівсухе вино є золотою серединою між сухими та солодкими винами, пропонуючи ідеальний баланс солодкості та кислотності. Цей тип вина користується великою популярністю серед широкого кола цінителів завдяки своїй універсальності та здатності гармонійно доповнювати різноманітні страви.

Що таке напівсухе вино?

Напівсухі вина характеризуються помірним вмістом цукру, який зазвичай коливається від 4 до 18 грамів на літр. Такий вміст цукру дозволяє вину зберігати легку солодкість, при цьому не перекриваючи природну кислотність та аромат винограду.

Виробництво напівсухого вина

Процес виробництва напівсухого вина схожий на виробництво інших типів вин, але з контрольованою ферментацією, щоб зупинити її на певному етапі та зберегти необхідну кількість цукру у готовому напої. Вибір винограду, методи ферментації та витримки значно впливають на кінцевий смак та аромат напівсухого вина.

Види напівсухих вин

Напівсухі вина можуть бути білими, рожевими та червоними, пропонуючи широкий спектр смаків та ароматів:

  • Білі напівсухі вина відрізняються фруктовими та квітковими нотами з легкою солодкістю.
  • Рожеві напівсухі вина пропонують ніжний смак з тонами ягід та свіжістю.
  • Червоні напівсухі вина можуть похвалитися більш вираженою структурою з балансом між солодкістю та танинами.

Подача та споживання

Напівсухі вина подаються охолодженими до температури 8-12°C для білих та рожевих, та 12-16°C для червоних. Вони чудово підходять як аперитив або в супроводі легких салатів, морепродуктів, страв з білого м'яса та м'яких сирів.

Висновок

Напівсухе вино — ідеальний вибір для тих, хто шукає універсальний напій, спроможний задовольнити різноманітні смакові переваги. Завдяки своїй помірній солодкості та яскраво вираженій кислотності, напівсухі вина відкривають нові горизонти для гастрономічних експериментів та насолоди. У "Алко Простір" ви знайдете багатий вибір напівсухих вин, які стануть чудовим доповненням до вашого столу та подарують справжнє задоволення кожним ковтком.

Фільтр
Ціна
Виробники
Міцність
% %
Об’єм
Країна
У коробці
Тип
Солодкість
фільтр