Бренді Alfonso I Solera
Якість бренді Alfonso є результатом його сировини, отриманої в результаті дистиляції добрих і збалансованих вин, а також процесу його витримки, такого ж, як у шеррі. Складна «динамічна» система, яка називається «кріадерами» та «солерасами», характерна лише для цього регіону.
По суті, це сховище черевиків, розділене на луски, кожна з яких складається приблизно з рівною кількістю судин (в Хересі званих «ботами»). Перша з цих шкал — солера, що містить найстаріший бренді Альфонсо, за нею в порядку віку слідує перша кріадера, потім друга кріадера і т. д. , називається "сака". Бренді, взяте із солери, замінюється такою ж кількістю з першої кріадери, а потім з другої кріадери послідовно. Це те, що відомо як «роса». Це гарантує, що споживач завжди зможе насолодитися бренді з однаковим смаком, ароматом та запахом та однакової якості. Такий результат гомогенізації, яка досягається за допомогою цієї системи, на відміну від статичної системи вінтажів, при якій вина однієї марки різняться за якістю залежно від урожаю.