Кошик
У вашому кошику більше немає товарів
Вино 125 Primitivo del Salento IGP
Я00079529
2 396 ₴
з ПДВ
16 од.
- Міцність 12.50%
- Об’єм 3л
- Країна Італія
- У коробці У коробці
- Колір Червоне
- Солодкість Сухе
- EAN 13 8031303005302
Правильне поєднання вина та страв, з якими його подають, дозволяє повністю розкрити та посилити смак та аромат напою. З добре підібраною стравою у гіркого червоного вина виявляться ті ж ноти сливи та вишні, які часто відзначаються виробником, а у кислого білого – півтони крыжовника, цитрусових чи квітів. При цьому знайти ідеальну пару досить легко, якщо дотримуватись основних правил гастрономічного поєднання. Існує п'ять основних правил:
1.Вино має бути солодким чи кислим по відношенню до їжі, залежно від сорту.
2.Інтенсивність смаку в напої та стравах має бути приблизно на одному рівні: повнотілі червоні вина рекомендуються до соковитого м'яса, а легкі білі – до курятини чи риби.
3.Гіркі, високотанні вина краще подавати з жирною їжею - гіркоту смаку нейтралізується жиром.
4.Якщо вино подається із м'ясом, варто звернути увагу на соус. Він не повинен бути ароматнішим, ніж напій.
5.До білого вина найчастіше подають страви з контрастним смаком, а до червоного – з гармонійним.
Основна ідея при підборі гастрономічної пари – смак вина має доповнюватись, а не перебиватися їжею. Гіркота і кислотність повинні бути краще виражені в напої, а не в блюдах, з якими він подається.